Masážne techniky, ktoré využívam pri masáži

16.02.2014 23:01

Klasická masáž

patrí medzi najstaršie spôsoby vykonávania masáže a je dodnes veľmi obľúbenou pre svoj liečebný a relaxačný efekt. Je vhodná najmä k riešeniu chronických, bolestivých stavov, kde napomáha k uvoľneniu svalových spazmov a blokácií, ktoré vznikajú v dôsledku rôznych úrazov a preťažovania organizmu. Posilňuje celkový zdravotný stav a zvyšuje odolnosť organizmu. Súčasne ovplyvňuje stav centrálnej nervovej sústavy, ktorý spätne pôsobí na periférne orgány a ich funkcie.

Relaxačná masáž

je mäkšia ako klasická masáž . Je veľmi príjemná, odbúrava stres, pracovné zaťaženie, únavu a depresiu, posilňuje imunitný systém, priaznivo vplýva na krvný obeh, nervový systém, trávenie, harmonizuje psychiku a telesné funkcie, nastoľuje rovnováhu a podporuje samo ozdravné procesy.

Myofasciálna masáž

je manipulácia s fasciou, teda spojivovým tkanivom, ktoré obklopuje všetko v našom tele. Stuhnutie fascií negatívne vplýva na celé telo a narúša funkciu jednotlivých orgánov, svalov, kĺbov, šliach, krvného i lymfatického systému. Jedná sa o uvoľňovanie fascií na rôznych úrovniach, pomerne jednoduchou technikou. Je to cielená technika, ktorá je miestna, ale s celkovým účinkom. Rieši svalové stiahnutia, ktoré majú vysoko uvoľňujúci účinok. V dobe príliš rýchleho moderného štýlu asi nenájdeme človeka, ktorý má fascie v dobrom stave. K stuhnutiu totiž prispieva psychický stres, napätie, jednostranná záťaž či zlé držanie tela. Stuhnutím fascií sa postupne "dopracujeme" k tomu, že nám stuhnú aj svaly, nasledujú bolesti, pálenie, ale aj migrény, zhorší sa dýchanie. Týka sa to hlavne ľudí, ktorí majú obmedzený pohyb, minimálnu fyzickú aktivitu, či už z pracovných alebo iných dôvodov.... Myofasciálne techniky prenikaním do hĺbky nám pomôžu odstrániť bolesti hlavy, chrbta, krčnej chrbtice a odblokujú stuhnuté ramená. Zlepšujú pohyblivosť kĺbov, zvyšujú pracovnú výkonnosť, znižujú stres, harmonizujú funkciu vnútorných orgánov a zlepšuje celkový zdravotný stav.
Uvoľnením celého chrbta rôznymi manipulačnými technikami (lakťom, kolenom, atď.) hlavne myofasciálnymi sa podporí a urýchli regenerácia a rekonvalescencia chrbtice. Myofasciálne techniky pomáhajú udržiavať znovu získané zdravie, čiže pôsobia liečebne aj preventívne. Pomocou tejto metódy sa dokáže upraviť funkčný stav chrbtice, zlepšiť jej pohyblivosť, pružnosť okolitého svalstva a tým predchádzať bolestiam....

Ajurvedská masáž

- Indická masáž Abhyanga je určená okrem relaxu aj na detoxikáciu. Má vynikajúce účinky, lebo teplý olej, ktorý sa pri masáži používa v hojnom množstve, preniká rýchlo cez póry. Počas masáže dôjde k stimulácii niektorých marmových /podobné body akupresúrnym/ bodov a čakier. Povzbudzuje trávenie, krvný a lymfatický obeh, posilňuje svaly, zlepšuje pohyblivosť.

Masáž s lávovými kameňmi

Kombinácie tepla, dotykov nahriatych lávových kameňov a vône olejov patrí právom ku kráľovnám masáží a pre klienta sa stáva nezabudnuteľným zážitkom. Táto masáž sa vykonáva pomocou špeciálnych masážnych hmatov a teplých lávových kameňov, v súčinnosti s prírodným olejom.

Lávové kamene sú čadičovo vulkanického pôvodu. Prenos tepla a jeho energie zlepšuje prenos kyslíka, stimuluje a detoxikuje organizmus, okysličuje tkanivá a má pozitívny efekt na krvný a lymfatický systém, pretože zlepšuje jeho funkciu. Masáž lávovými kameňmi vytvára ideálne podmienky pre zvýšenie vitality orgánov a je efektívna aj pre rôzne liečebné procedúry.

Lávové kamene harmonizujú ľudské telo, odoberajú mu negatívnu energiu a eliminujú bolesť v svaloch.

Doprajte si aj Vy túto masáž a napomôžete tým svojmu telu k detoxikácii, k stimulácii krvného obehu a lymfy, zbavíte svoje telo stresu a napätia a zároveň rozprúdite energetický tok svojho organizmu.

Indická masáž hlavy

sa sústreďuje na hlavu a vlasy. Hlava a krk sú dôležité energetické centra nášho tela.Pri masáži najmä krku a pliec, kde stres zasahuje hlavne súbory svalov, prináša okamžitú úľavu. Pod dotykmi sa rozpúšťa napätie vo vašom tele a zmierňuje príznaky stresu. Táto masáž pôsobí veľmi dobre aj proti migréne.

Havajská masáž LOMI – LOMI

je terapia, počas ktorej sa masér snaží odstrániť bolesti na tele aj na duši, aby na týchto dvoch postoch zavládla rovnováha. Už od pradávna je praktizovaná na Havajských ostrovoch. U nás je to absolútna novinka. V preklade LOMI-LOMI znamená „milujúce ruky“.
Masáž je zameraná hlavne na oblasť chrbta a zadnej časti dolných končatín. Využívajú sa dlhé súvislé ťahy predlaktím pozdĺž chrbtice, ktoré naťahujú skrátené svaly a ďalej špeciálne hmaty a techniky uvoľňujúce oblasť lopatiek, ramien a krčnej chrbtice. Po dôkladnom premasírovaní zadnej časti tela pokračuje masáž dolných končatín spredu, masáž rúk, šije a hlavy.

Masáž LOMI-LOMI stimuluje krvný obeh a lymfatický systém, hlboko relaxuje a harmonizuje organizmus. Odstraňuje svalovú bolesť, únavu a napätie. Uvoľňuje kĺbové spojenia vďaka preťahovacím prvkom v masáži. Túto masáž odporúčam i pri bolestiach pohybového aparátu a k regenerácii organizmu po športovej záťaži. Masáž taktiež detoxikuje organizmus a je vhodná ako doplnková podporná masáž v boji s celulitídou a opuchmi dolných končatín.

Bankovanie

je to terapia pomocou bankovania je jedinečná tým, že máloktorá metóda docieli tak intenzívneho prekrvenia masírovaného tkaniva. Už po jednom zákroku sa môže dostaviť neočakávaná úľava. Po prvej aplikácii baniek je niekedy možné, že na tele zostanú v miestach, kde boli banky priložené, červené „modriny", tie však nie sú nebezpečné a počas niekoľkých dní sa samé stratia. Pri bankovaní sa organizmus prehreje a uvoľní. Urýchli sa krvný obeh a telo bude rýchlejšie vylučovať škodliviny.