Čo robí s telom muža pravidelný sex?

17.02.2014 00:16

Sex je náš, a je zdravý. Okrem toho, že nás baví, je dokázané, že nášmu telu prináša mnoho pozitívnych účinkov. Pravidelný sex je jedným z kľúčov k zdravému životu a spokojnosti. Čím častejšie, tým lepšie.

Spaľuje kalórie
Napriek tomu, že sex nie je vyslovene cvičením v pravom zmysle slova, je pohybovou aktivitou, ktorá spaľuje nadbytočné kalórie. Pri pol hodinovom milovaní vaše telo môže spáliť 85 a 200 kalórií. Každodenným sexom môžete teda schudnúť až 5 kíl ročne.

Posilňuje
Okrem spaľovania kalórií sex podporuje produkciu testosterónu, ktorý posilňuje kosti a svaly. Je tiež zodpovedný za množstvo energie, náladu a plodnosť. Sexujte teda každý deň pre dobrú náladu a vnútornú (i vonkajšiu) silu.

Prevencia proti rakovine
Viaceré výskumy dokázali, že muži, ktorí pravidelne ejakulujú majú o 30 percent nižšiu pravdepodobnosť výskytu rakoviny prostaty. Ako si to zariadite je len na vás, no prevenciu netreba podceňovať.

Posilňuje kardio
Sex je jednoduchým cvičením, ktoré posilňuje srdcovo cievy systém. Výskumníci z Univerzity v Queense dokázali, že sex 3 krát do týždňa znižuje riziko infarktu až o polovicu. Uvoľnenie, ktoré sex prináša navyše znižuje krvný tlak.

Uvoľňuje stres
Sex je príjemná a uvoľňujúca aktivita, ktorá účinne odbúrava stres. Uvoľňuje tie správne hormóny, ktoré robia človeka šťastnejším a pokojnejším. Mali ste v práci náročný deň? Zabudnite na to a vybite svoju nahromadenú energiu v posteli, partnerka sa poteší a vám sa uľaví.

Podporuje intimitu
Pred orgazmom telo vylučuje endorfíny a hormnón oxytocín, ktorému sa často hovorí „hormón lásky“. Jeho pôsobením sa zvyšuje citlivosť a nežnosť, ktorá vo vrúcnom objatí nahých tiel znásobuje pocit intimity partnerov.

Posilňuje imunitu
Pravidelný sex tiež pomáha vášmu imunitnému systému a robí ho silnejším. Jeho účinkom sa totiž zvyšuje hladina imunoglobulínu v tele, a ten vás chráni pred škodlivými látkami. Sexom teda môžete bojovať aj proti chrípke.



Bojuje proti bolesti
Uvoľňovanie hormónov pri súloži vám napomáha aj lepšie prekonávať bežné bolesti. Čiže výhovorka – „Dnes nie, bolí ma hlava!“ – zrazu získava celkom inú perspektívu. Pravidelným milovaním tak napomáhate vášmu telu predchádzať napríklad aj bolestiam hlavy.

Zlepšuje spánok
Spánok je zdravý a naše telo ho potrebuje. Ak mávate problémy so spánkom, nie nadarmo sa vraví, že sa treba „unaviť“. Sex je príjemným unavovaním tela aj mysle, ktorá sa tak oslobodí od myšlienok, a po dobre odvedenej práci si telo spánok vyslovene vypýta.

Zdravá reprodukcia
Tak ako naše telo potrebuje pohyb a správne zloženie stravy, aby bolo zdravé, aj náš penis potrebuje rozcvičku. Máme namysli samozrejme erekciu. Aby muži predišli rôznym reprodukčným problémom a disfunkciám, mali by aspoň trikrát týždenne prevetrať svoje „náradie“, či už pri sexe, alebo masturbácii.